Over de badmintonschool

Wat is Badmintonschool Tiel?

Badmintonschool Tiel is een jeugdselectie van badmintonspelers die gemotiveerd is om extra en op niveau te trainen. Getalenteerde en gemotiveerde kinderen komen wekelijks samen in Tiel en Opheusden om uitdagende en leerzame trainingen te volgen. Badmintonschool Tiel is zelf geen badmintonvereniging waar je competitie kunt spelen, maar een trainingsgroep bestaande uit de betere jeugd die bij verschillende verenigingen in de wijde omtrek van Tiel te vinden is. Badmintonschool Tiel is een goede stap voor spelers die méér willen dan alleen clubtraining!

Wat wil Badmintonschool Tiel?

Badminton is een sport waar van alles inzit. Een Individuele sport  maar zeker ook een teamsport.  Technisch best moeilijk en tactisch interessant. Prima voor geest en lichaam. De sport doet ook een belangrijk beroep op sportiviteit. Wij willen onze spelers zodanig op deze gebieden ontwikkelen dat zij een fijne en gezonde sport hebben die ze tot op hoge leeftijd kunnen beoefenen.

Daarnaast gaan we  zoveel mogelijk de aanwezige talenten tot ontwikkeling laten komen. Dit doen wij door trainingen op hoog niveau te geven en de kinderen te begeleiden op toernooien. Uit het feit dat de kinderen graag naar de schooltrainingen komen blijkt dat zij zeer gemotiveerd zijn om het uiterste uit hun mogelijkheden te halen!

Wat doet Badmintonschool Tiel?

  1. Wij trainen wekelijks van september tot en met juni op vrijdagavond van 17:30-19:30 in Tiel.
  2. De badmintonschool kiest een aantal toernooien uit waar de groep, of een selectie daaruit, naar toe gaat. Ook gaan we naar enkele Junior Master toernooien waar de beste jeugd van Nederland de krachten meet. Op diverse toernooien zijn we succesvol: wij hebben dit seizoen bijvoorbeeld diverse regionale titels gewonnen!
  3. Op diverse toernooien waar onze spelers aan deelnemen wordt door de trainers coaching verzorgd.
  4. Vanuit de school nemen wij ook initiatief om meer spelers kennis te laten maken met de school. Zo organiseren wij jaarlijks twee open trainingen. Deze trainingen zijn bedoeld voor nieuwe spelers die belangstelling hebben om bij ons te komen trainen. Zo kun je zelf, gratis, meemaken hoe het is om bij Badmintonschool Tiel te trainen! Maar ook buiten deze trainingen om ben je natuurlijk van harte welkom om eens  mee te komen doen!

Wie zijn de drijvende krachten achter Badmintonschool Tiel?

Badmintonschool Tiel bestaat al sinds 2011. Sinds 2017 is de stichting overgedragen aan  Ed Bijkerk en Lennart Bijkerk, gediplomeerde trainers die samen veel ervaring hebben in de badmintonwereld.

Wat wil Badmintonschool Tiel in de toekomst?

Wij willen onze huidige spelersgroep naar een hoger niveau helpen. Bovendien zijn wij op zoek naar uitbreiding van de groep. Onze spelers maken een enorme groei door, als je daar ook voor voelt: kom bij ons trainen!