Regionale Jeugd kampioenschappen Centrum 2020, 7 en 8 maart 2020

Voor BS Tiel is het traditie om aan de RJK mee te doen. Voor ons één van de belangrijkste toernooien van het jaar. Dit jaar was het toernooi wat anders van opzet, naar ik heb begrepen door omstandigheden gedwongen. Zo konden de spelers maar aan twee onderdelen meedoen en werden de onderdelen per leeftijdscategorie op één dag afgewerkt. De datum van het toernooi was (helaas) ook een andere dan voorgaande jaren waardoor veel spelers niet mee konden doen. Met een klein groepje spelers ging BS Tiel van start, te weten Stijn Rammeloo, Luca Lunetta, Floris Bang, Manouk Giesen en Wessel van den Dool. Ook andere scholen / clubs hadden minder inschrijvingen waardoor de banen (en tribunes!) vaak matig gevuld waren en een goede sfeer afwezig was. Hopelijk wordt het toernooi volgend seizoen weer op de oude manier (en datum) georganiseerd. Wel een compliment aan de organisatie dat het toernooi toch door is gegaan!

Stijn speelde zijn allereerste badmintontoernooi ooit. Hij heeft geweldig gevochten en er een paar driegamers uit gehaald. Ervaring opdoen was het doel, daarin is hij zeker geslaagd!

Luca speelde het plastic-onder 17 toernooi. Hij liet zien dat hij het afgelopen jaar enorm gegroeid is. Niet alleen won hij het toernooi maar met Floris speelde hij ook een paar uitstekende dubbels.

Ook Floris heeft een enorme groei doorgemaakt. Mannen enkel onder 17 (veren), 2 prima winstpartijen; alleen de latere winnaar Colin Flentge was nog te sterk. Met Luca de dubbel onder 17 (veren) gespeeld, twee partijen gewonnen en alleen van de latere kampioenen verloren.

Manouk liet zien dat ze bezig is haar mogelijkheden te verbreden. Ze gaat steeds slimmer en beter spelen. Ook zij won 2 prima singles om alleen van de latere kampioene te verliezen. In de mixed had ze een gelukje: ze was “wanted” opgegeven en werd gekoppeld aan Just Meijer, een geweldige speler. Samen konden ze prima mixen en vrij simpel wonnen ze het toernooi.

Wessel mocht als enige van de school op zondag spelen en deed het uitstekend met een tweede plaatst in het ME onder 15.

Dus toch weer een fijn en geslaagd toernooi voor BS Tiel! Luca, Wessel en Manouk gefeliciteerd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

©2018 Badmintonschool Tiel